Uključite se i podržite starije osobe!

Želite li zajedno s nama oblikovati okruženje u kojem niti jedna starija osoba nije zaboravljena, napuštena ili otpisana?
Da li ste osoba starije životne dobi? Imate li dovoljno empatije i energije za društveni angažman? Želite li iskorititi svoje potencijale i aktivno doprinijeti promjenama u društvu? Možete li volontirati 12-16 sati mjesečno?

Pozivamo Vas da se uključite i podržite starije osobe iz općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Ilijaš.
U ovoj 2023. godini želimo razviti, s grupama starijih osoba, program za solidarnost s vršnjacima u potrebi za ljudsku podršku i druženje u zajednici.

Prijavu i više informacija možete ostvariti putem :

Mikro-projekt “Participacija starijih osoba u oblikovanju društvenog života koji uključuje osobe treće životne dobi” realiziramo s Društvom Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Odvija se u okviru projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba s invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa” trogodišnja je inicijativa u regionu zapadnog Balkana, koju koordinira Crveni krst Srbije, a podržavaju: Europska unija, Austrijska razvojna agencija i Austrijski Crveni krst. Pokrenut krajem 2020. godine, projekt povezuje partnere iz civilnog društva iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i s Kosova, kao i velike mreže civilnog društva koje predstavljaju starije osobe i osobe s invaliditetom na nivou Europske unije.

print SRCE ZA BLIZNJE 2023
Veštine

Objavljeno

6. Februara 2023.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *