Volonteri

Aida Voloder 

Za mene, volontiranje je nešto što čini dobro i drugima i meni. Iako sam u trećoj životnoj dobi još uvijek učim kako da se nosim s novim životnim problemima. Tokom naših sastanaka čujem za neke nove događaje, nove izazove i nova iskustva. Nakon toga, puna sam pozitivne energije i spremna za nove poduhvate. Volontiranjem ne daješ samo drugima već i puno dobiješ.

Ajša Memišević

Druženje sa starijom osobom za mene predstavlja posebnu sreću. Ispunjeno je neopisivom toplotom i vraća me na rano djetinjstvo mirisom i pričom. Ovo iskustvo doista je nešto posebno, gdje svako stvara svoju priču i svoje uživanje.

Amina Dizdarević

Volontirati i pružiti pomoć starijima za mene znači postupati humano. Kroz ovakve projekte učimo biti bolji ljudi i da kroz malu ali ne neznačajnu pomoć nekome olakšamo ili uljepšamo dan.

Azira Softić

Volontiranje nam pruža mogućnost da postanemo najbolja verzija samog sebe. Druženje sa starijim osobama daje nam priliku da naučimo razmišljati korak unaprijed. Bezbroj vrijednih priča i lekcija, kao i njihovo bogatstvo uspomena i iskustva koje podijele kroz drużenje s nama itekako mogu biti svakodnevni izvor motivacije.

Daniel Ener Mustafić

Biti volonter motiviše nas da se razvijamo i unapređujemo kao osoba i/ili profesionalac. Spremni smo pružiti podršku onima kojima je podrška potrebna. Radimo to aktivno, savjesno i odgovorno prema sebi i drugima, spremni da kroz volontersko angažovanje aktivno doprinosimo našoj lokalnoj zajednici. Time postajemo zrelije, humanije i društveno korisnije osobe.

Darko Hrgić

Za mene volonterski rad sa starijim osobama predstavlja oblik uvažavanja njihove vrijednosti i doprinosa društvu. Uz mnogo smijeha, to je način uljepšavanja i njihove i moje svakodnevnice. 

Ena Gazibarić

Volonterski rad sa starijim osobama u potrebi za mene predstavlja posebno zadovoljstvo, jedno novo iskustvo ali istovremeno i izazov jer potrebe starijih osoba različite.  Kroz volonterski angažman u ovom projektu nastojim pružiti podršku, pomoć, izmamiti osmijeh i to je ono što me posebno čini sretnom.

Jasmina Omerović

Meni je volontiranje neko posebno zadovoljstvo koje se ne opisuje,  samo se osjeća. 

Kristina Ivić

Volontiranje je jedna vrsta ljubavi, koju pružamo kada želimo pomoći nekome. Sam osjećaj da nekome želimo i možemo uljepšati dan je moja životna motivacija. To me ispunjava i potiče da činim još više dajući sve od sebe.

Lea Letić

Volontiranje: nesebično poklanjanje vremena, pažnje, podrške i ljubavi. Za mene neprocjenjivo zadovoljstvo. Izmamiti nečiji osmijeh i pokazati empatiju ustvari je ono što me ispunjava i čini me sretnom.

Merjem Jašarević

Volontiranje za mene predstavlja posebno zadovoljstvo. Sam osjećaj da sam nekome uljepšala i olakšala dan ili sedmicu meni je motivacija za daljnje životne poduhvate.

Petra Basić

Za mene volontiranje predstavlja način da neko otvori vrata, koja često nema kome otvoriti, a zauzvrat pokloni samo osmijeh zbog mog dolaska. Taj osmijeh  mene čini sretnom.

Siniša Baljo

Volontiranje u ovom projektu za mene je ostvarenje ideje da nas djela čine sretnima vise nego riječi.

Facebook