Starost može biti ispunjena radošću, a životne ljepote cijenjene na poseban način – uz podršku onih koji brinu. Naša misija je da nijedna starija osoba ne bude zaboravljena ili zanemarena, i kroz svaki mali korak činimo ovu viziju stvarnošću.

Naša volonterka nedavno je povela stariji bračni par na mini izlet, pružajući im priliku da izađu iz svojih domova i ponovo uživaju u svakodnevnim radostima. Nedjelja, 22.9.2024., bila je poseban dan – nakon tjedana kiše, sunce je donijelo osmijehe na njihova lica. Par, zajedno više od 70 godina, konačno je doživio dugo očekivani izlazak. Vožnja kroz predivne pejzaže i obrok na otvorenom vratili su im osjećaj slobode i povezanosti s prirodom.

Na kraju su pitali: „Kako se zove ovo mjesto? Da možemo sami doći.“ Taj jednostavan trenutak nas je podsjetio koliko su ovakvi izleti značajni – ne samo zbog promjene okoline, već i zbog osjećaja da nisu sami.

Ovo je ono što nas pokreće – svaki osmijeh, svaki iskreni trenutak radosti. Zahvaljujući našim volonterima, starost postaje vrijeme ispunjeno ljubavlju, pažnjom i pripadnošću zajednici.