Volonteri Udruge „Srce za bližnje“, koji redovito pružaju podršku našim starijim susjedima, uspješno su završili svoju prvu edukaciju iz prve pomoći, održanu u prostorijama Crvenog križa Općine Stari Grad Sarajevo.

Edukaciju je vodio Nidal El Barekah, koji je kroz praktične primjere i vježbe prenio ključno znanje o pružanju prve pomoći u različitim situacijama.

Ova edukacija predstavlja važan korak u jačanju vještina naših volontera, omogućujući im da pruže brzu i učinkovitu pomoć našim korisnicima. Ponosni smo na njihov entuzijazam i predanost učenju radi dobrobiti zajednice.

Povratne informacije naših volonterki:

Luljeta: Edukacija je bila vrlo informativna i korisna. Voljela bih naredni put naučiti više o postupanju u specifičnim situacijama kao što su padovi i upravljanje visokim ili niskim šećerom.

Arnela: Bilo je izuzetno zanimljivo i informativno. Nidal je bio efikasan i ljubazan predavač. Naučili smo mnogo novog. Preporučujem organiziranje dodatnih edukacija.

Halida: Edukacija je bila dobra, s fokusom na važne teme poput pomoći osobama s srčanim problemima, moždanim udarom, opekotinama i porezotinama. Nidal je jasno prenio svoje znanje i iskustvo. Preporučujem nastavak edukacija, uključujući teme poput trovanja i predoziranja lijekovima.

 Uskoro ćemo organizirati drugi dio ove edukacije, kako bismo još detaljnije obradili važne teme i dodatno osnažili naše volontere.

Zahvaljujemo se Crvenom križu Stari Grad i Nidalu El Barekah na podršci i korisnim savjetima.