13. lipnja slavimo blagdan svetog Ante Padovanskog, “sveca cijelog svijeta, zagovornika i prijatelja svakog čovjeka”, zaštitnika Samostana sv. Ante i crkve na Bistriku. Ovaj poseban dan ne obilježavamo samo molitvama i misama, već i djelima ljubavi i solidarnosti prema našim bližnjima. Ovaj blagdan nas podsjeća da, slijedeći primjer sv. Ante, budemo svjetlo nade i ljubavi u životima onih koji su u potrebi. Neka nas njegova djela nadahnjuju da svakodnevno činimo dobro i budemo podrška onima koji nemaju.

Povodom ovog blagdana, 70 naših starijih susjeda, koji žive na rubu egzistencije, podržali smo paketima s prehrambenim i higijenskim potrepštinama. Na ovaj način želimo slijediti primjer sv. Ante, poznatog po svojoj ljubavi prema siromašnima i potrebitima.

Uz razgovor, podršku i nekoliko vedrih trenutaka, primili smo 50 starijih susjeda u Samostanu sv. Ante na Bistriku. Za 20 starijih osoba organizirat ćemo kućne posjete u narednom periodu, donoseći im ne samo potrepštine, već i osmijehe i tople riječi.