Izlet održan 25.5. u Parku šuma Mojmilo bio je prilika za povezivanje različitih generacija kroz zajedničku aktivnost sadnje ruža, simbolizirajući rast i prijateljstvo. Udruga Srce za bližnje s sudjelovala je u izletu organiziranom od strane mentorskog programa Stariji brat, starija sestra (SBSS), koji ove godine slavi 20 godina postojanja.

Pored volonterskih parova, sastavljenih od djeteta i volontera/volonterke iz SBSS programa, izletu su se pridružile i grupe aktivista i aktivistkinja iz Udruženja žena Zlatne ruke Ilijaš i Centra za zdravo starenje Hrasnica. Ova aktivnost spojila je ljude različitih dobi i životnih priča, omogućujući im da razmjenjuju iskustva i uživaju u procesu stvaranja novog života. Bilo je divno vidjeti kako su djeca i odrasli zajedno uživali u sadnji i dijeljenju svojih priča, bilo da su te priče bogate iskustvima ili skromnije, ali jednako zanimljive.

Osim sadnje ruža, sudionici su imali priliku sudjelovati u Eko izazovu, gdje su se upoznali s biljnim fondom parka i važnosti očuvanja prirode

Zahvaljujemo SBSS-u na pozivu i prilici da budemo dio proslave 20 godina postojanja programa. Radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima i daljnjem jačanju prijateljstva i suradnje.