20.12. Međunarodni dan ljudske solidarnosti – dan koji nas podsjeća da bismo svakodnevno, svi zajedno, trebali razmišljati o onima kojima je pomoć najpotrebnija – siromašnima i bolesnima.

Volonteri Udruge “Srce za bližnje” ovaj dan su proslavili u Ilijašu, posjetivši 27 starijih osoba koje su bile obuhvaćene kampanjom društvene solidarnosti i brige za starije osobe “Da starost bude radost” u 2022. godini. Naša želja bila je još jednom ih obradovati. Volonteri Crvenog križa Ilijaš pridružili su se ovoj inicijativi, pa su zajedno pakirali i pripremali namirnice za podjelu, te su također sudjelovali u samoj podjeli.

Za prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština za starije osobe, najviše smo zahvalni Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović”. Direktorica Srednjoškolskog centra, gospođa Nirheta Rahić, podržala je inicijativu Udruge, prepoznajući snagu i važnost uključivanja mladih ljudi u ovu filantropsku akciju. Razrednici su usmjeravali učenike da donesu nekvarljive namirnice, konzerve, brašno, šećer, ulje. Svaki dan, učenici su sa srcem i osmijehom donosili svoje priloge i postajali svjesni značaja ove akcije.  Da starost bude radost

Volonter Jasmin Rizvanović vozio je 150 km kako bi se omogućio distribuciju paketa svim osobama sa spiska, pokazujući da ljubav i briga za potrebite ne poznaju udaljenost.

Ova sedmodnevna akcija nije samo donijela materijalnu pomoć starijim osobama u potrebi, već je također stvorila snažnu vezu između školske zajednice, Crvenog križa Ilijaš te Udruge „Srce za bližnje“. To je bila lekcija o tome kako zajednički napor može napraviti pozitivan i dubok trag u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Hvala svima koji su doprinijeli ovoj predivnoj priči o ljubavi, zajedništvu i solidarnosti. Neka ova priča bude poticaj svima da se sjetimo važnosti brige o drugima u svakodnevnom životu.