Ponovno proslavljamo rođendan, ovaj put od naše najstarije korisnice Tahire. Nedjelja je (5.11.), poslijepodne, već je pao mrak. Čitav dan nadala se da će joj netko doći. Lijepo se obukla, mala soba u kojoj provodi dan i noć uređena je i čista. Već je počela gubiti nadu da netko misli na nju. Samo se njen sin javio iz inozemstva, on tamo teško živi, ali imao je tople i zahvalne riječi za nju.

Tahira nije mogla vjerovati da smo došle nas dvije iz „Srce za bližnje“ s tortom i svijećama. Čak uspijevamo pjevati „Sretan ti rođendan, živi nam, živi nam još mnogo mnogo ljeta, sretan ti rođendan …“ Iznenađena i sretna želi nam pričati priče iz svog dugog života, a u dubini ormara nalazi album sa slikama iz drevnih vremena. Kroz slike i priče, prisjećala se svog djetinjstva, mladosti i sretnih trenutaka koje je provela s obitelji i prijateljima. Unatoč teškim danima koje je doživjela u svom životu, uvijek je vjerovala da je svaki trenutak Božji dar, bilo da je to radost ili bol.

Tako malo treba da se proširi svjetlost i radost u mračnim danima starosti. Ipak, na kraju smo mi otišle – osnažene, ohrabrene i zahvalne da smo nekom potrebne.