Odlučna starija osoba odbija pomoć volontera, ističući važnost samostalnosti

Odlučna starija osoba odbija pomoć volontera, ističući važnost samostalnosti

Da se dobra djela rade u tišini i da se o njima ne zna mnogo govori jedan lijep primjer iz Ilijaša. Naime, koordinatorica Udruge „Srce za bližnje“ posjetila je nekadašnje korisnike/ice kampanje društvene solidarnosti i brige za starije osobe „Da starost bude radost“ i tako saznala da jedan volonterski par i dalje posjećuje stariju osobu u potrebi s kojom su se družili u tijeku projekta. 

Bez puno buke, u tišini, jedna starija osoba i dalje ima neizmjernu podršku dva srednjoškolca i nakon deset mjeseci od završetka kampanje. Kako sama kaže, ne voli mnogo da se druži s ljudima ali volonteri su izvor njene sreće i radosti.

Kako je došlo do nastavka druženja rekao je Ajdin Memić, nekadašnji a sadašnji volonter: „Još uvijek imam i osjećam povezanost između moje divne nane i sebe. Razvili smo takav odnos da jednostavno nisam mogao a da ne nastavim da je obilazim. Moja kolegica Ehlimana i ja i dalje smo njeni stalni gosti. Ona stanuje sama, ali sada ima nas koji je nasmijemo, pomažemo i ohrabrujemo da se bori kroz svoj i onako već težak život. Završetak projekta u kojem smo zajedno volontirali za nas nije značio kraj, već jedan novi početak.“