Koliko je svijeća u ljudskim životima upalila Udruga „Srce za bližnje“ u protekloj godini predstavljeno je na Drugoj Skupštini, održanoj 16.3.2023 godine u Samostanu sv. Ante na Bistriku. Predsjednik Skupštine fra Stipan Radić, u svom uvodnom obraćanju prisutnima izrazio je svoje zadovoljstvo da smo zajedno odabrali jedan human i plemenit cilj: pomagati onim najpotrebitijima – starijim i nemoćnima . Zahvaljujući našim dobročiniteljima, ali i našim volonterima koji su naša i njihova ispružena ruka, unesen je tračak svjetlosti i zrno nade u živote potrebitih.

Skupštini je prisustvovalo 19 članova i članica Udruge koji su u prethodnoj godini svojim volonterskim angažmanom dali potporu našem radu i zalaganju za oblikovanje okruženja, u kojem niti jedna starija osoba nije zaboravljena, napuštena ili otpisana.

Na sjednici prihvaćeni su godišnji narativni i financijski izvještaji o radu za 2022, Strateški plan razvoja Udruge za period 2023. – 2025, ali i Plan rada za 2023. godinu.

Naš rad i zalaganje za solidarnost, nastavlja se i u 2023. godini. Solidarnost koju želimo ostaviti svim generacijama koje dolaze.