Po čemu smo slične? U čemu smo različite? Što je ono što zajedno možemo promijeniti? Samo su neke od tema prve radionice našeg pilot projekta „Participacija starijih osoba u oblikovanju društvenog života“. 16 članica Udruženja žena „Zlatne ruke“ u Ilijašu, upustile su se u temu „participacije“ u smislu prava starijih građana da izravno sudjeluju u donošenju odluka koje ih se tiču. Zajednički put počeo je na prvoj radionici 15.02.2023. godine u Ilijašu.

Prošle smo bitne teme zdravog starenja koje ćemo obrađivati na narednim radionicama, kao i plan aktivnosti za osmišljavanje događaja za pružanje podrške starijim osamljenim osobama u lokalnoj zajednici. Zajedno s njima želimo graditi društvo u kojem starije osobe sa svojim vještinama, znanjem, iskustvom i ljudskosti oblikuju okruženje u kojem niti jedna starija osoba nije zaboravljena, napuštena ili otpisana.

Radionice se realiziraju u okviru projekta „Participacija starijih osoba u oblikovanju društvenog života koji uključuje građane treće životne dobi“ a koji Udruga „Srce za bližnje“ realizira s Društvom Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.