U subotu, 29.10.22. godine kampanja društvene solidarnosti i brige za starije osobe “Da starost bude radost” je okončana. Jos jednom je 26 starijih osoba sa područja Općine Ilijaš dobilo donaciju – paket sa namirnicama i higijenskim potrepštinama. Blizu 200 kilometara smo putovali da bismo pružili radost predstojeće zime.

Dočekalo nas je 26 osmijeha, pomiješanih sa suzama radosnicama, mnogo zagrljaja i riječi zahvalnosti, a ispratila nas je tjeskoba znajući da se na neki način ipak rastajemo. Uz razgovor, podršku i nekoliko vedro provedenih trenutaka željeli smo provesti ovaj dan s našim korisnicima i korisnicama koji žive u skromnim uvjetima a kojima su naše posjete i briga o njima mnogo bitniji od materijalnog darivanja.

Opština Ilijaš sredinom oktobra dopunila je naš fond sa  2.500 KM  da bi svi korisnici dobili zimski paket s hranom i higijenskim potrepštinama.

U ime svih korisnika zahvaljujemo se Opštini Ilijaš i cijeloj zajednici na podršci da još jednom pomognemo ljudima u potrebi.