Dana 22.9.22. pokucali smo na osam različitih adresa i donijeli osmijeh i suze radosnice na osam lica naših starijih komšija u potrebi. Zahvaljujući solidarnosti građana Ilijaša ispunili smo skromne želje velikih ljudi: „da se konačno okupaju toplom vodom, da veš ne peru na ruke, da ljeti ne moraju ložiti drva da bi napravili ručak, da ne moraju brinuti hoće li se hrana koju dobiju pokvariti i na kraju hoće li se ovu zimu kuća moći ugrijati“.

Bojler, dvije veš mašine, električni šporet i usisivač donacija su građana u kampanji „Da starost bude radost“. Tehnomarket Promex d.o.o sudjelovao je u našoj brizi o najpotrebitijima i donirao još šporet na loženje, frižider i električni šporet. A dobre komšije ponudile su se da opremu stave u funkciju Na kraju dana nismo se samo sjetili sretnih lica korisnika i korisnica našeg projekta nego su i naša srca ispunjena radošću jer su te donacije stigle u prave ruke.

U ime svih osoba koje nisu očekivale da će se netko tako velikodušno brinuti o njima, zahvaljujemo se Tehnomarketu Promex d.o.o

Riješili smo mnogo poteškoća i omogućili lakši život starijim osobama u potrebi. Uz vašu podršku, možemo to činiti i dalje na sljedeće načine:

  • Uplatiti novac na račun Udruge „Srce za bližnje“ te upisati svrhu uplate,
  • Uplatiti gotovinu na ruke voditelja projekta uz dobivanje priznanice za uplatu,
  • Ponuditi usluge opravke ili ugradnje.

Udruga za promoviranje društvene solidarnosti „Srce za bližnje“

NLB Banka d.d., Sarajevo

Transakcijski račun u KM – 1322602023489671

Svrha uplate: Da starost bude radost

Devizni račun (EUR, CHF, USD) – 107824277

IBAN – BA391320010782422767

S.W.I.F.T – TBTUBA22