Sunčan dan, vesela lica, pozitivna energija i osmijesi svih prisutnih obilježili su subotu, 03.09.22. godine i radionicu sumiranja utisaka projekta i planiranje narednog događaja Festivala solidarnosti. Radionici je prisustvovalo trinaest mladih volontera i volonterki projekta „Međugeneracijska solidarnost sa starijim osobama u Ilijašu“, kao i tri voditeljice projekta.

Nakon sumiranja dosadašnjih utisaka iz projekta, pozitivnu energiju usmjerili smo na planiranje Festivala solidarnosti, koji će se održati 08.10.22. godine s ciljem prodizanja svijesti o solidarnosti sa starijim osobama u potrebi. Tad dan ćemo zajedno sa našim volonterima, prijateljima, donatorima i suradnicima zatvoriti kampanju društvene solidarnosti i brige za starije osobe „Da starost bude radost“, ali i slaviti uspjehe iste.
Kampanja još uvijek traje, budite i Vi dio nje! Donirajte ili volontirajte da bi starost usitinu bila radost.

Ovi mladi ljudi shvatili su važnost solidarnosti, dobrosusjedskih odnosa i podrške koju pružaju starijim osobama u svom komšiluku. Njihova energija je pokretačka; njihove ideje, međusobno uvažavanje, podrška roditeljima a zatim i komšijama, starijim osobama u potrebi su za primjer.

Treba razmisliti na koga ćemo se mi osloniti u starosti. Hoćemo li imati na koga? Zato, učimo od mladih i budimo primjer svojim solidarnim djelovanjem.

#dastarostbuderadost #solidarnostpripadasvima #budimooslonac