Za redovnim susretima volontera/ki iz Sarajeva čeznuli smo od pandemije Korona virusa. Budući da su epidemiološke mjere iza nas, odlučili smo prvi put spojiti marljive ruke naših volontera/ki iz Sarajeva s ciljem međusobnog upoznavanja i razmjene iskustva u dosadašnjem druženju sa starijim komšijama/susjedima u potrebi.

Susreli smo se 28.04.2022. godine u prostorijama Samostana Sv. Ante na Bistriku. Uspoznali se i razgovarali o našim starijim komšijama i izazovima s kojima se susrećemo. Volonteri/ke istakli su da je potrebno mnogo strpljenja da se izgradi prijateljski odnos. Sličnog su mišljenja i stavova o važnosti dobrovoljnog pružanja pomoći, osnaživanju solidarnosti i pravednosti u društvu.

Veliko nam je zadovoljstvo poznavati odrasle ljude koji su spremni odvojiti svoje slobodno vrijeme te ga pokloniti onima kojima je to najpotrebnije. U dobrom društvu vrijeme brzo prođe, pa tako se i naš susret završio brzo. Ali, već u maju planiramo naredni. A našim volonterima možemo samo reći jedno veliko HVALA! ❤️

Trenutno imamo 21 odraslog volontera/ku i 16 formiranih parova s područja pet sarajevskih općina. Udruga „Srce za bližnje“ djeluje pod pokroviteljstvom Samostana sv. Ante na Bistriku.