Nermina Crnić i s. Magdalena Schildknecht slučajno su se 13.11.2021. godine srele u “Kući dobra” od Udruženja Pomozi.ba. Fotografirale se i njihova zajednička fotografija je objavljena na stranici pomozi.ba.Privukla je veliku pozornost i bila je povod njihovog ponovnog susreta u jutarnjem program TV SA kod Vanje Semic.

Pozitivne i nasmijane, svaka iz svog ugla predstavila je ono čime se bavi, slobodno, dobrovoljno, zbog suosjećanja i želje da pomogne drugima.
Nermina je volonterka Udruženja Pomozi.ba koja je u trenutku susreta educirala grupu srednjoškolaca dekupaž tehnici, a s. Magdalena direktorica Udruge “Srce za bližnje” došla je u posjet sa grupom srednjoškolaca/kinja iz Ilijaša koji kroz projekt Međugeneracijska solidarnost sa starijim ljudima u potrebi, svoje slobodno vrijeme poklanjaju starijim i iznemoglim susjedima/komšijama, koji su zbog starosti, bolesti ili drugih okolnosti osamljeni.
U svom predstavljanju, istakle su veliku važnost solidarnosti u našem društvu.
Nermina: “Bitno je imati nijet. Konačnu odluka srca da uradite neko dobro djelo. A ona su kao boomerang, uvijek se vrate. Činite dobro i vratit će vam se.”
s. Magdalena: “Dobra djela su naša dužnost, to je bit naše ljudskosti. Bilo bi mi drago kada bi svi ljudi mogli tako živjeti, da čine dobra djela. Jer nije pristojno jesti, a znati da ti je komšija gladan. Uvijek mu možeš nešto odnijeti ili pozvati ga da jede s tobom”.”
Ako i Vi želite postati volonterka ili volonter starijoj osobi koja živi teškoj situaciji možete se prijaviti na srcezabliznje@gmail.com ili putem linka https://docs.google.com/…/1YAM19rZG1VgXlAdhPD36…/edit…